Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Francia Kártya képes leírás - Kártya és a kártyajátékok.tlap.hu
részletek »

Francia Kártya - Kártya és a kártyajátékok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kartya-jatek-jatekok.tlap.hu » Francia Kártya
Keresés
Találatok száma - 46 db
 Online - Gin römi

Online - Gin römi

(A) Magyar nyelvű kártya játékok...Regisztrációs belépőoldal. Játszható játékok - Barbu (kártyajáték) - Fekete macska (kártyajáték) - Gin römi (kártyajáték) - Kanaszta (kártyajáték) - Pikk (kártyajáték)

 Online - Gin Rummy - Miniclip Games - Play Free Games

Online - Gin Rummy - Miniclip Games - Play Free Games

(A) Angol nyelvű römi játékok a Miniclip.comon

 Online - Net Gin Rummy

Online - Net Gin Rummy

(A) Net Gin Rummy lets you play Simple, Standard or Oklahoma variations of this popular card game. You can play against the built-in computer opponent or/and against a human opponent through the Internet or a LAN. Net Gin Rummy provides you with two game table tabs that easy to change: you will be able even to play against the computer and human opponent at the same time! Each tab lets you select a game variations; change the scoring and rules of the game; customize cards, decks and backgrounds; choose text messages fonts and colors; define card speed; associate sound effects... To know more about this game you can read Gin Rummy rules on this page.

 Online - Play Gin Rummy

Online - Play Gin Rummy

(A) Gin rummy is an easy-to-learn 2-player card game of skill. A game of standard gin rummy consists of several hands and the first player who gets 100 or more agreed-upon points wins the game. Gin players from all over the world play gin rummy online at GameColony.com. Here you can play regular gin rummy, gin-only games and Oklahoma Gin Rummy. You can select from 100 to 500 point games, play multi-player gin tournaments, participate in Gin Rummy Ladder and win prizes.

 Online - PLAY GIN-RUMMY ONLINE

Online - PLAY GIN-RUMMY ONLINE

(A) Gin Rummy is a card game for two players. A game consists of a series of hands, and it ends when a player accumulates 100 or more points. Then, the final scores are calculated and the player with the higher score is the winner. On this site you can play Gin Rummy against other people worldwide. You can play regular gin-rummy, gin only games, oklahoma gin, select from 100 to 500 point games, play tournaments etc.

 Ötlapos rablórömi

Ötlapos rablórömi

(A) A leglendületesebb römi, gondolkodtató, kombinatív, könnyen megtanulható/megtanítható játék, ami kitűnően alkalmas nagyobb számú (nem összeszokott) társaságok kellemes, tartalmas szórakoztatására is. Két teljes csomag francia kártyával (a 3-3 jokerrel együtt 2*55=110 lap) játszhatja már 2, de akár 6-8 játékos is (csak jó nagy asztal kell hozzá).

 Részletes leíírás: Gin römi

Részletes leíírás: Gin römi

(A) A Gin Römiben 52 lapból 10-10-et osztanak ki. A játékosok váltakozó sorrendben húznak a talonból, és dobnak el ezután egy-egy lapot. Az ász egy pontot ér, a bubi, a dáma és a király tizet-tizet. A többi lap annyit, ahányas szám áll rajta. Ha a kombinációban nem levő lapok értéke nem haladja meg a tizet, ki lehet teríteni a lapokat (kopogás). Ha minden lapunkat kombinációba tudjuk rakni, Ginünk van, és 25 pontot nyerünk. A játék célja a kombinációt alkotó lapok begyűjtése, hogy kopoghassunk. Ezért figyelnünk kell arra, melyik lapunk dobjuk el, és melyiket veszi fel az ellenfél. A játékot az nyeri, akinek a lapok kiterítése után a különálló lapjainak értéke kisebb, de a különálló lapok különbsége beszámít a pontozásba. Az egész játékot az nyeri, aki elsőként éri el a választott ponthatárt. A játék kezdete előtt a játékosok megállapodnak a ponthatárról (50, 100 vagy 200). Az Oklahoma Gin egy másik játékváltozat.

10 lapos Römi

10 lapos Römi

(A) A 10 lapos Römi egy kezdetleges próbálkozás és egyben remek példa arra, hogy egy eredetileg ártatlan szórakozást hogyan lehet téttel felruházva hazárdjátékká tenni. Ennek persze az az ára, hogy -nem túl bonyolult- pontszámítással is bajlódnunk kell közben. Igazán kellemes időtöltés...

A hagyományos römi szabályai

A hagyományos römi szabályai

Minden játékos 10 lapot kap. A maradék lapok arccal lefelé az asztalra kerülnek, talont alkotva (képpel lefelé), egy lapot pedig a talon mellé kell helyezni, itt lesznek a dobott lapok (képpel felfelé). A játékos köre azzal kezdődik, hogy felveszi a (képpel felfelé levő) dobott lapok közül a legfölsőt, vagy a (képpel lefelé levő) talonból a legfölsőt, és beilleszti a lapjai közé. Ha a játékos kialakított valamilyen kombinációt (szetet vagy sort), lerakhatja azt az asztalra képpel felfelé. Ha a játékos nem akar lerakni kombinációt, eldob egy lapot képpel fölfelé, amit a dobott lapok tetejére helyez. Ha a talonból elfogynak a lapok, meg kell keverni a dobott lapokat és képpel lefelé új talont kell belőlük képezni. A talon utolsó lapját felhúzó játékos dobott lapját az új talon mellé kell helyezni képpel felfelé, ide kerülnek ismét a dobott lapok. A játékos - amikor rajta van a sor - a kezéből egy vagy több lapot hozzárakhat az asztalra már lerakott kombinációkhoz.

Hirdetés
Francia kártya története

Francia kártya története

(A) Ráth-Végh István kártyatörténeti könyvében azt olvashatjuk, hogy a kártyajáték feltalálása Gringonneur, 15. századbeli francia festő nevéhez fűződik. Úgy hírlik, hogy ő eszelte ki a figurákat is, mégpedig azzal a céllal, hogy elszórakoztassa VI. Károly francia királyt. Ám a király köztudottan elmebeteg volt, és hogy az ő használatára készült volna az első pakli, az csupán történelmi anekdota. Igaz, hogy VI. Károly szeretett kártyázni. Még az is igaz, hogy a feljegyzések szerint Gringonneurnek kifizettek három, díszekben pompázó kártyacsomagért bizonyos - elég borsos - összeget, magát a kártyát azonban már korábban ismerték Európában. A Csing Ce-tung-féle kínai lexikon szerint 3000 esztendővel ezelőtt, Senn-Ho császár uralkodása idején eszelték ki a mai kártya elődjét egy udvarhölgy szórakoztatására. Más adatok szerint India vagy Perzsia volt a születési helye. Mindenesetre az tény, hogy keleti eredetű, jelképes játék, terjesztésében pedig valószínűleg az arabok játszottak szerepet. A színsor eredetén sok tudós törte már a fejét, de csak a találgatásokig jutottak el. A legtöbb valószínűsége annak az elméletnek van, amely szerint a színek háborús értelműek.

Gin Römi Stratégiai Tippek

Gin Römi Stratégiai Tippek

Az alábbi tippeket azért állítottuk össze, hogy irányelveket mutassunk a játék általános stratégiájával kapcsolatban. Fontolja meg ezeket a tippeket, és alkalmazza őket belátása szerint úgy, hogy közben tartsa szem előtt az éppen aktuális szituációt. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a tippek sorrendje kötelező.

Kalooki Römi Stratégia

Kalooki Römi Stratégia

A következő néhány tipp abban segít, hogy a játékosok átfogó képet kapjanak a játékban alkalmazható alapvető stratégiáról. Azt javasoljuk, hogy a tippeket mindenki a saját játékstílusára szabva alkalmazza, az éppen aktuális szituációnak megfelelően. A tippek sorrendje teljesen önkényes.

Kártyavetés 32 lapos pókerkártyából

Kártyavetés 32 lapos pókerkártyából

A kártyát jól meg kell keverni, és bal kézzel három felé emelni, majd egymásra rakni. Ezután a kártyát szétterítjük, és ismét bal kézzel 13 kártyát kiválasztva, bal felől kezdve egymás mellé fektetjük az asztalra. Ezután megfordítjuk, és jobbról bal felé a 13., 12., 11., 10., és 9. lapra rátesszük. Végül összekeverjük a lapokat, most már 18 lapot (13+5), és három sorban lerakjuk úgy, hogy először az első sort rakjuk le, majd a 4. lap kerül az első sor első, az 5. az első sor második és a 6. az első sor harmadik lapjára és így tovább. Ez után a jósoltató kiválaszt a három közül egy csomagot, ez lesz, ami legjobban fogja érinteni, a másik csomag vonatkozik a családra, a harmadik pedig a váratlan eseményekre.

Kopogós Römi

Kopogós Römi

A játék célja: Sorozatok és azonos rangú lapok összegyűjtésével a kézlapok asztalra rakása. Sorozatban az ász csak a 2-es mellé rakható le. A lapok értéke: Ász: 1 pont. Király, dáma, bubi és 10: 10 pont. A 2-9 lapok a rajtuk lévő számmal azonos pontot érnek. A játék menete: Mindkét fél 10-10 lapot kap, a következőt az osztó nyitottan teszi az asztal közepére (felső lap), ez jelzi a maximális értéket, amellyel a játékot befejező kopoghat. Ha például ez 6-os, a kopogással befejező játékos össze nem függő lapjainak értéke nem lehet 6-nál több. Ha a felső lap ász, a játszmát kopogással nem lehet befejezni. Ha pikk lett a felső lap, ez megduplázza a téteket. A maradok lapok húzható talonként használják.

Mire figyeljünk az online römiben?

Mire figyeljünk az online römiben?

Az online römi nemcsak, hogy népszerű, de a konyhára is jól hoz. Ráadásul pókertudásunkat is csiszolhatjuk általa. Az online römi és a póker egyébként számos hasonlóságot mutat, ezért a hold'em szerelmesei is egész biztosan megtalálják számításaikat néhány kisebb tétű partiban. Különösen hasznos lehet az online römi, ha egy-egy szerencsétlen sorozatot követő kikapcsolódásra vágyunk, netán a póker hazánkban kevésbé elterjedt stud változata vonz minket.

Online -  Championship Rummy All-Stars

Online - Championship Rummy All-Stars

(A) Discover new challenges and excitement with the game of Championship Rummy All-Stars! Our popular Rummy game title includes a cast of 24 vividly endearing virtual opponents! These All-Star characters span five levels of difficulty to suit your game enjoyment. Savvy Rummy players will love the realistic challenge. Beginners can get extra help from our personal in-game DreamCoach(TM). We'll show you what to play and explain why you should play it. Learn as you play!

Online -  Contract Rummy

Online - Contract Rummy

(A) Contract Rummy is played over 7 rounds and in each round you must make certain Melds, which are sets of the same kind of cards or runs of cards in the same suit. Each contract is more difficult to make with the most difficult being round 7. Each card is given a value and at the end of round 7 the player who has the least number of penalty points - cards left in their hands - from all the rounds is the winner. Good graphics, intelligent robots, games won and other statistics add to the pleasure of playing this excellent game.

Tuti menü